Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
terug naar vorige scherm
5-11
Zaalperiode: teamindeling + trainingschema

De zaalperiode komt er alweer aan, vandaar ook dit bericht met een aantal punten en uitleg:

 

1 - Teamindeling. Dit jaar zijn de zaalteams gelijk aan de veldteams, met 1 uitzondering: bij de dames hebben we 3 teams geformeerd in plaats van 2 op het veld. Alle teams hebben ook wedstrijden behalve de F-jes en de Funkeys. Voor de F-jes wordt er als het goed is aan het einde van het zaalseizoen een toernooi dag georganiseerd vanuit de KNHB.

   

2 - Het zaalhockey training schema is op de site en in Lisa geplaatst. Het trainingschema is ook als bijlage in dit bericht opgenomen. Dit schema is nog onder voorbehoud omdat we nog bezig zijn met het matchen van de trainers aan de diverse teams. Mochten er wijzigingen in komen dat wordt dit natuurlijk z.s.m. gecommuniceerd.
 

In de zaal trainen we doordeweeks op andere dagen en tijden, met name vanwege de beperkte beschikbaarheid van de diverse zalen in de gemeente. Dit jaar zijn de trainingen in de Eextahal (Scheemda) en in de Hardenberg (Finsterwolde). De F-jes en de Funkeys trainen in de gymzaal van de Beukenlaan.
 

3 - Zaal en veld training elke week. De trimmers blijven in de winter op het veld (woensdag) trainen, net als de veteranen. Verder gaan alle teams 1 dag per week de zaal in en (behalve de Funkeys) 1 dag per week het veld op. Op de dinsdag, woensdag en donderdag blijven de veldtrainingen gewoon doorlopen zolang het weer dit toelaat. Bij slecht weer zal de TC zoals gebruikelijk de trainingen op tijd proberen te cancellen.

 

4 - De zaalperiode begint op 25 november. De zaalperiode eindigt op 14 februari 2019.
 

5 - Ook omdat we veel nieuwe leden hebben hieronder een korte uitleg van het zaalhockey. Zaalhockey is leuk, snel en vraagt veel van je techniek en samenspel. Het wordt gespeeld met 6 tegen 6 op een relatief klein veld met balken aan de zijkant. Voornaamste regels: niet slaan / flatsen (alleen maar pushen), niet hoog spelen.


In deze film op YouTube een mooie uitleg van het spel:   

In deze film een zaalhockey wedstrijd als voorbeeld om eens te zien hoe het spel eruit ziet (Dames Nederland worden kampioen):


 

6 - Voor het spelen in de zaal is het nog goed om te kijken naar de juiste uitrusting. In de hal is het van belang om geen zwart schoeisel te hebben omdat dat o.a. in de Eextahal afgeeft op de vloer. Qua schoenen zijn gymschoenen prima. Daarnaast heb je een aparte zaalstick nodig en wellicht vinden sommige spelers een handschoentje handig omdat je veel laag moet zitten; nog lager dan op het veld.

Mochten er vragen zijn kun je contact opnemen met de TC: Marion, Milou, Wim, Youri, Roelof en / of Martijn

De TCBijlage: Trainingschema 19-20 zaal_zonder trainers.xlsx
 
 

Hoofdsponsoren

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Statistieken

vrijdag 5 juni 2020
Aantal leden (info) 219
Nu online 22
Leden met @ 99,1%
SMS Bereik (teams) 68,5%

Mededelingen

Vandaag Jarig


Er zijn geen leden jarig vandaag

Clubcompetitie

1. MD11
2. JD11
3. Dames 3 zaal
4. Dames 2
5. Heren 1
hele clubcompetitie..

BAS

(% bezetting bar)
juni 0 %
juli 0 %
augustus 0 %

Laatste reacties

vandaag geen reacties

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 39% |week: %