Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Mededelingen > naar alle mededelingen
TC
11-7-2018
Zomertraining volgende week van start

Vanaf volgende week worden er weer zomertrainingen aangeboden bij HCW. Deze training is voor diegenen die ondanks de zomerstop het heerlijk vinden om toch een keertje in de vakantieperiode te trainen. Niet verplicht maar juist heel gezellig! De zomertrainingen worden dit jaar aangeboden op de woensdag:

  • Van 18.30-19.30 voor de jeugd vanaf de F-leeftijd t/m de B2-leeftijd (meiden B2)
  • Van 19.30-20.30 voor de oudere jeugd en de senioren (vanaf B1 en Jongens B t/m heren 1 / dames 1/ trimmers, veteranen)

 

De training zal elke week plaatsvinden in de vakantieperiode, startend vanaf volgende week woensdag 18 juli tot 29 augustus. Vanaf de week van 3 september worden de normale trainingen weer aangeboden. Meer informatie daarover volgt medio augustus.

 

Mochten er vragen zijn kun je deze altijd stellen aan de TC

Ron

Milou

Youri

Wim

Martijn

Marion

15-6-2018
Teamindeling 18-19 bekend

Beste leden, ouders,

 

Afgelopen weken zijn we als TC druk bezig geweest met de teamindeling voor volgend seizoen.

Hierbij gelden een paar uitgangspunten, vanuit het beleid van HCW:

·        Indeling op basis van leeftijd en knhb-categorie.

·        Jongens-lijn willen we als club borgen.

·        Als het voor de indeling van de teams nodig is wijken we af van indeling op leeftijd en knhb-categorie.

·        Selectie is geen uitgangspunt voor indeling.

 

Teamindeling motivatie

De afgelopen weken hebben we alle afmeldingen verwerkt van leden en meerdere keren als TC gesproken over de teamindeling. We hebben daarbij ook contact gehad met de coaches, trainers en aanvoerders en met hun geëvalueerd en vooruit gekeken naar volgend jaar.

Uiteindelijk lagen er twee scenario's voor m.b.t. de teamindeling:

·        Scenario 1 -> indeling houden zoals dit jaar met als grote voordeel dat de teams zo goed als bij elkaar blijven; nadeel relatief kleine teams met kans op weinig of geen wissels.

·        Scenario 2 -> grotere teams door een team eruit te halen met als grote nadeel dat dan de teams door elkaar gehusseld zouden worden. Daarmee wisseling en onrust voor ons gevoel.

 

Twee scenario's waar we het echt lastig mee hebben gehad als TC. Na ook overleg met diverse coaches hebben we gekozen voor scenario 1. Daarbij een aantal argumenten:

·        De samenhang in het team, zeker bij de oudere jeugd, is belangrijk en daarom is het ook van belang om de teams zoveel mogelijk bij elkaar te houden.

·        Vele coaches geven aan dat het lenen bij andere teams dit seizoen zeer goed is gegaan en dat dit ook bij de leden geen problemen heeft opgeleverd. Dit betekent dat we ook met kleinere teams elkaar goed kunnen helpen. We verwachten daarin ook komend jaar dat met de coaches die we hebben dit in samenhang heel goed zal gaan.

·        We verwachten, zoals elk jaar, ook weer een aanwas van nieuwe leden aan het begin van het seizoen (net als er aan het einde van het seizoen natuurlijk opzeggingen zijn).

·        Belangrijk punt: na de voorcompetitie (na 5 wedstrijden) hebben we alsnog de mogelijkheid om te corrigeren mocht dat nodig zijn. Als daar aanleiding toe is zullen we dit ook zeker doen.

·        Ten aanzien van Jongens B hebben we goede hoop (maar nog geen uitsluitsel!) dat alle dispensatiespelers mee kunnen doen volgend jaar. Daar zijn we zeer intensief over in gesprek met de KNHB.

 

Vragen over teamindeling?

Als TC willen we heel transparant zijn en staan we ook zeer open voor vragen, zorgen rondom de teamindeling. Vandaar ook de uitnodiging; als je vragen hebt zijn we volgende week vrijdag (22 juni) tussen 18.00 en 19.00 beschikbaar in het clubhuis om deze vragen te beantwoorden. Je kan ook voor die tijd natuurlijk contact met ons opnemen, telefonisch of 'live' bij het hockeyveld ons aanschieten.

 

Wie coacht, wanneer training?

De teamindeling is gepubliceerd zonder de daarbij behorende coaches. Reden hiervoor is dat nog niet bij alle teams de coaches bekend zijn. De komende weken zijn we hier druk mee bezig met de diverse teams en coaches. Zodra het geheel bekend is zullen we dat ook communiceren.

 

Het training schema met de tijden, de trainers e.d. wordt altijd pas in de zomer bekend. Reden hiervoor is met name dat we pas richting het einde van het seizoen bekend hebben hoe bijvoorbeeld werkroosters en schoolroosters eruit zien.

 

De TC

Ron

Milou

Marion

Youri

Wim

Martijn
Bijlage: indeling 18-19 HCW_zonder coaches.xlsx
29-5-2018
HCW start met funkeys

De afgelopen maanden hebben we van diverse ouders en leden de vraag gehad of er ook funkey hockey wordt aangeboden. Inmiddels zijn er al diverse kinderen geinteresseerd, vandaar ook het plan om komend jaar weer te starten met een Funkey-groep voor 4-6 jarigen.

 

Wat is precies Funkey hockey?

Funkey is een lesprogramma voor kinderen van 4 tot 6 jaar waarbij FUN in goed leren bewegen centraal staat, ofwel de KEY. De Funkey-trainingen worden bij HCW gegeven door een ervaren trainer en hulptrainster en zijn gericht op loopschool, balvaardigheden en een vorm van hockey. Het programma is gericht op het aanleren van motorische- en sociale vaardigheden. Bij Funkey lessen gebruiken wij verschillende materialen zoals lintjes, hesjes, hoepels, pionnen, banken, zachte ballen en een (knots) hockeyset.

Concreet:

  • Spelenderwijs leren hockeyen
  • Geen wedstrijden
  • Eén keer per week
  • Contributie is 65,- per jaar

 

Wat is het verschil met de F-jes?

Bij de F-jes (6-7 jaar) zal het accent meer zijn op het hockeyspel en de hockeytechnieken. De F-jes spelen ook al wedstrijden (3 tegen 3) en trainen twee keer per week. De contributie voor de F-jes is 125,- per jaar.

 

Meer weten?

Neem vooral contact op met onze TC-leden: Wim (0652619966), Youri (0648490675), Martijn (0620548606), Marion, Milou of Ron en; spreek ons bij het veld aan of bel.

Het kan per kind verschillen in wat handig en leuk is voor hem of haar. Overleg dus vooral ook met de trainers / TC-leden hierover!

 

Geïnteresseerd? Opgeven?

Meld je aan als Funkeylid voor volgend seizoen. Dit kan via de site (https://h-c-w.nl/site/default.asp?option=11016). We houden je op de hoogte van het totaal aantal aanmeldingen. De verwachting is dat we minimaal 6 aanmeldingen krijgen en daarmee ook een leuke, gezellige Funkey groep kunnen starten.

 

De TC

Marion

Ron

Milou

Wim

Youri

Martijn

Hoofdsponsoren

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.

Statistieken

woensdag 18 juli 2018
Aantal leden (info) 224
Nu online 42
Leden met @ 98,7%
SMS Bereik (teams) 75,0%

Mededelingen

Vandaag Jarig


Er zijn geen leden jarig vandaag

Clubcompetitie

1. MC1
2. JB
3. MB1
4. MC1 zaal
5. MA
hele clubcompetitie..

BAS

(% bezetting bar)
juli 0 %
augustus 0 %
september 0 %

Laatste reacties

vandaag geen reacties

Recente verslagen

Nog geen verslagen.

Clubprestaties

overall greengeelred
week greengeelred

overall: 36% |week: %